sábado, 13 de junio de 2015

Museu de la ciutat - Antic Palau de Berbedel

El museu de la ciutat de València se situa en l'antic Palau dels Comtes de Berbedel, anteriorment del Marqués de Campo, un interessant exemple de l'arquitectura senyorial valenciana.

Construcció originària del segle XVII, reedificada a mitjan segle XIX per Don José Campo i Pérez (València, 1817-Madrid 1889), alcalde de la Ciutat i futur marquès de Campo.

L'immoble, declarat Bé de Rellevància Local el 1973, mostra una construcció de port autènticament monumental, en què coexisteixen les pervivències barroques visibles en detalls monumentals de la façana principal, el pati o l'escalinata coberta d'esvelta cúpula, en convivència arquitectònica amb un eclecticisme classicista en el cos principal de la façana, destacant també la decoració d'alguns dels seus salons o el tractament sobri i funcional de les plantes posteriors.

Entre els fons artístics destaca la col·lecció pictòrica, que reuneix obres d'autors valencians des del segle XV fins als nostres dies. La varietat de temes, estils i tendències constitueix un dels seus principals al·licients.

Es mostren també una sèrie de peces escultòriques i d'arts menors, especialment orfebreria, marfils, esmalts o bronzes, reunides en la seva majoria pel col·leccionista valencià Miguel Martí Esteve.


En edificacions annexes, s'exposen tres col·leccions de gran interès; la d'Adolfo de Azcárraga, integrada per pintures, escultures i obra gràfica realitzades per artistes valencians dels segles XIX i XX; la de Pesos i Mesures, donada per Antonio Gómez-Trenor; i la de serralleria i forja artística, reunida per Ángel García Capella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario